Yazarlar : | Vildan UYLAÅžER, Fikri BAÅžOÄžLU |
Türü : | Ziraat ve Gıda |
Sayfa Sayısı : | 135 |
Baskı Sayısı : | 3. Baskı |
Baskı Yılı : | Eylül 2016 |
Ebatları : | 16,5 x 23,5 |
ISBN : | 978-605-9666-38-1 |
Bu kitap Kültür ve Truzim Bakanlığı tarafından alınan izinle telif hakları yönetmenliğine uygun olarak basılmıştır. Basım ve dağıtım hakları Dora Yayıncılığa aittir.
Gıda Maddelerinden Örnek Alma, Saklama ve Analize Hazırlama
Gıdalarda Nem ve Kuru Madde Tayini
Kül Tayini
pH ve Toplam Asit Tayini
Özgül Ağırlık Tayini
YoÄŸunluk Tayini
Protein Tayini
Tuz Tayini
Åžeker Tayini
Askorbik Asit
Koruyucu Madde
CO2 Tayini
Sularda Sertlik Tayini
Antioksidan Aktivite Tayini
Toplam Fenolik BileÅŸiklerin Tayini
Siyah Leke
Böcek Tayini
YaÄŸ Tayini
YaÄŸlarda Kırılma Ä°ndisi Tayini – YaÄŸlarda Serbest YaÄŸ Asitleri Tayini – YaÄŸlarda Ä°yot Sayısı Tayini
YaÄŸlarda Peroksit Tayini – YaÄŸlarda SabunlaÅŸma Sayısı Tayini
Sabun Deneyi
YaÄŸlarda Kayma Noktası Tayini – Kreis Testi
Gıdalarda Renk Tayini
Sütte Asitlik Tayini
Sütte YaÄŸ Tayini
Etlerde KokuÅŸma TAyini
Hidrosimetil Furfural Tayini
Meyve Sularında Koruyucu Madde Aranması
Nitrat Tayini
Buğdayda Hektolitre Ağırlığı Tayini
Gluten (Öz) Miktarı Tayin
1. Dünya Ve Türkiye Tarımında Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi
2.Tarım Sektöründe Ä°...
1. GüvenliÄŸin DeÄŸiÅŸen Anlamı Ve Tanım Sorunu
2.Çevresel Güvenlik
3. Ekolojik G&uu...
1.Hücrede YaÄŸ Asitlerinin OluÅŸumu
2.Gliserin Biyosentezi
3.Trigliserit Biyosentezi
4.YaÄŸ...
1.Koyun yetiÅŸtirmenin tarihçesi ve geliÅŸimi
2.Dünya ve Türkiye’de koyun yetiÅŸtiricil...
1.Laboratuvar güvenliÄŸi ve hijyeni
2.Temel laboratuvar aletleri ve kavramları
3. Laboratuvarda K...
LÄ°TERATÜR BÄ°LDÄ°RÄ°ÅžLERÄ°
MATERYAL ve YÖNTEM
ARAÅžTIRMA BULGULARI
Gıda politikası ve kapsamı
Gıdaların Bilimi
Gıda piyasası sisteminin işleyişi
...
- Laboratuarda hazırlanan çözeltiler, yapılan analizler ve temel laboratuar kuralları çalışan...
1.Mikrobiyolojinin geliÅŸimi
• Mikroorganizmaların isimlendirilmesi, Mikroorganizmaların sınıflandır...
• Beslenme ve SaÄŸlık: Beslenme Bilimi, Beslenme biliminin geliÅŸmesi, Tanımlar, Gıda, Beslenme, Köt&uum...
• Ä°pekböcekçiliÄŸinin Tarihsel GeliÅŸimi
• Ä°pekböcekçiliÄŸinin Ekonomik &Oum...
• Gıda Bilimi: Gıda, Gıda Teknolojisi, Gıda Kimyası, Gıdaların Organizmadaki Fonksiyonları, Besin Ö...
...
Ekolojik tarım bitkisel ve hayvansal üretimden oluÅŸmakta ve bu iki üretim dalı ekolojik tarımda birbiri...
Beslenme insanlık tarihi kadar eski bir bilinçtir. Bilgisi ve bilimi ise yüzyıllardır güncelliÄŸi...
Yumurta: Yumurta ÇeÅŸitleri ve BileÅŸimi, Yumurtanın OluÅŸumu
Yumurtanın Fiziksel Özellikleri
Kızartma İşlemi
Kızartma Ä°ÅŸlemi Sırasında ve Sonrasında YaÄŸda, Üründe Meydana Gelen DeÄŸiÅ...
Sitoloji (Hücre Bilim
Histoloji (Doku Bilimi
Organografi (Organ Bilimi
Bitkilerin Sınıfla...
Yüksek Okul ÖÄŸrencileri Teknisyenler ve Teknikerler Ä°çin
Dahili ve Paraziter Koyun Ke&ccedi...
• Kalite Kontrol Uygulamasında Genel Ä°lkeler: Gıdanın Tanımı, Gıdalarda Kalite Kontrolün Kısa Tarih...
BADEMİN ORİJİN VE SİSTEMATİĞİ
BADEM ÜRETÄ°MÄ° VE TÄ°CARETÄ°
BADEMÄ°N BESÄ°N DEÄžERÄ° VE FAY...
1.Toplu beslenme endüstrisi
2.Beslenme ilkeleri
3.Mutfak planlama
4.Mutfak ekipmanları
Gıda Maddelerinden Örnek Alma, Saklama ve Analize Hazırlama
Gıdalarda Nem ve Kuru Madde Tayini
...
Hazır Yemek Endüstrisi
Beslenme Ä°lkeleri
Menü Planlama
Mutfak Planlama
Ekipma...
Yeni Çıkan Kitaplarımızdan Haberdar Olun