Yazarlar : | Fikri BAÅžOÄžLU |
Türü : | Ziraat ve Gıda |
Sayfa Sayısı : | 262 |
Baskı Sayısı : | 3. Baskı |
Baskı Yılı : | Eylül 2016 |
Ebatları : | 16,5 x 23,5 |
ISBN : | 978-605-9666-37-4 |
Bu kitap Kültür ve Truzim Bakanlığı tarafından alınan izinle telif hakları yönetmenliğine uygun olarak basılmıştır. Basım ve dağıtım hakları Dora Yayıncılığa aittir.
• Kalite Kontrol Uygulamasında Genel Ä°lkeler: Gıdanın Tanımı, Gıdalarda Kalite Kontrolün Kısa Tarihçesi, Sınıflandırılması, Ä°lkeleri
• Kalite Kontrol Bölümünün Sorumlulukları ve Organizasyonu
• Renk: Gıdalarda Rengin Önemi, Işık ve Renkle Ä°lgili Özet Bilgiler, Rengin Algılanması, Renklerin KarşılaÅŸtırılması ile Yeni Renk Elde Edilmesi, Renklerin EÅŸleÅŸtirilmesi
• Viskozite ve Konsistens
• Åžekil ve Boyutlar
• Kinestetik ve Tekstür
• Aroma (Tat ve Koku)
• Kusurlar
• Gıdaların Duyusal DeÄŸerlendirme Yöntemleri
• Ä°statistiksel Ä°ÅŸlem Ä°le Proses (Ä°ÅŸlem) Kontrol ve Kontrol Kartları
• Gıda Maddelerinden Örnek Alma, Saklama ve Analize Hazırlama
• Cumhuriyetten Günümüze Gıda Kontrolu Yapan KuruluÅŸlar Ä°le Gıda Ä°le Ä°lgili Mevzuat
• Gıda Kontrolünde HACCP Kavramı
• ISO 9000’ler – ISO 22000 (HACCP) Gıda GüvenliÄŸi Yönetim Sistemi
1. Dünya Ve Türkiye Tarımında Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi
2.Tarım Sektöründe Ä°...
1. GüvenliÄŸin DeÄŸiÅŸen Anlamı Ve Tanım Sorunu
2.Çevresel Güvenlik
3. Ekolojik G&uu...
1.Hücrede YaÄŸ Asitlerinin OluÅŸumu
2.Gliserin Biyosentezi
3.Trigliserit Biyosentezi
4.YaÄŸ...
1.Koyun yetiÅŸtirmenin tarihçesi ve geliÅŸimi
2.Dünya ve Türkiye’de koyun yetiÅŸtiricil...
1.Laboratuvar güvenliÄŸi ve hijyeni
2.Temel laboratuvar aletleri ve kavramları
3. Laboratuvarda K...
LÄ°TERATÜR BÄ°LDÄ°RÄ°ÅžLERÄ°
MATERYAL ve YÖNTEM
ARAÅžTIRMA BULGULARI
Gıda politikası ve kapsamı
Gıdaların Bilimi
Gıda piyasası sisteminin işleyişi
...
- Laboratuarda hazırlanan çözeltiler, yapılan analizler ve temel laboratuar kuralları çalışan...
1.Mikrobiyolojinin geliÅŸimi
• Mikroorganizmaların isimlendirilmesi, Mikroorganizmaların sınıflandır...
• Beslenme ve SaÄŸlık: Beslenme Bilimi, Beslenme biliminin geliÅŸmesi, Tanımlar, Gıda, Beslenme, Köt&uum...
• Ä°pekböcekçiliÄŸinin Tarihsel GeliÅŸimi
• Ä°pekböcekçiliÄŸinin Ekonomik &Oum...
• Gıda Bilimi: Gıda, Gıda Teknolojisi, Gıda Kimyası, Gıdaların Organizmadaki Fonksiyonları, Besin Ö...
...
Ekolojik tarım bitkisel ve hayvansal üretimden oluÅŸmakta ve bu iki üretim dalı ekolojik tarımda birbiri...
Beslenme insanlık tarihi kadar eski bir bilinçtir. Bilgisi ve bilimi ise yüzyıllardır güncelliÄŸi...
Yumurta: Yumurta ÇeÅŸitleri ve BileÅŸimi, Yumurtanın OluÅŸumu
Yumurtanın Fiziksel Özellikleri
Kızartma İşlemi
Kızartma Ä°ÅŸlemi Sırasında ve Sonrasında YaÄŸda, Üründe Meydana Gelen DeÄŸiÅ...
Sitoloji (Hücre Bilim
Histoloji (Doku Bilimi
Organografi (Organ Bilimi
Bitkilerin Sınıfla...
Yüksek Okul ÖÄŸrencileri Teknisyenler ve Teknikerler Ä°çin
Dahili ve Paraziter Koyun Ke&ccedi...
• Kalite Kontrol Uygulamasında Genel Ä°lkeler: Gıdanın Tanımı, Gıdalarda Kalite Kontrolün Kısa Tarih...
BADEMİN ORİJİN VE SİSTEMATİĞİ
BADEM ÜRETÄ°MÄ° VE TÄ°CARETÄ°
BADEMÄ°N BESÄ°N DEÄžERÄ° VE FAY...
1.Toplu beslenme endüstrisi
2.Beslenme ilkeleri
3.Mutfak planlama
4.Mutfak ekipmanları
Gıda Maddelerinden Örnek Alma, Saklama ve Analize Hazırlama
Gıdalarda Nem ve Kuru Madde Tayini
...
Hazır Yemek Endüstrisi
Beslenme Ä°lkeleri
Menü Planlama
Mutfak Planlama
Ekipma...
Yeni Çıkan Kitaplarımızdan Haberdar Olun