Danışma Hattı
+90 224 221 38 39 | 224 220 36 73
Yazarlar : | Fikri BAÅžOÄžLU |
Türü : | Ziraat ve Gıda |
Sayfa Sayısı : | 262 |
Baskı Sayısı : | 3. Baskı |
Baskı Yılı : | Eylül 2016 |
Ebatları : | 16,5 x 23,5 |
ISBN : | 978-605-9666-37-4 |
Bu kitap Kültür ve Truzim Bakanlığı tarafından alınan izinle telif hakları yönetmenliğine uygun olarak basılmıştır. Basım ve dağıtım hakları Dora Yayıncılığa aittir.
• Kalite Kontrol Uygulamasında Genel İlkeler: Gıdanın Tanımı, Gıdalarda Kalite Kontrolün Kısa Tarihçesi, Sınıflandırılması, İlkeleri
• Kalite Kontrol Bölümünün Sorumlulukları ve Organizasyonu
• Renk: Gıdalarda Rengin Önemi, Işık ve Renkle İlgili Özet Bilgiler, Rengin Algılanması, Renklerin KarşılaÅŸtırılması ile Yeni Renk Elde Edilmesi, Renklerin EÅŸleÅŸtirilmesi
• Viskozite ve Konsistens
• Åžekil ve Boyutlar
• Kinestetik ve Tekstür
• Aroma (Tat ve Koku)
• Kusurlar
• Gıdaların Duyusal DeÄŸerlendirme Yöntemleri
• İstatistiksel İşlem İle Proses (İşlem) Kontrol ve Kontrol Kartları
• Gıda Maddelerinden Örnek Alma, Saklama ve Analize Hazırlama
• Cumhuriyetten Günümüze Gıda Kontrolu Yapan KuruluÅŸlar İle Gıda İle İlgili Mevzuat
• Gıda Kontrolünde HACCP Kavramı
• ISO 9000’ler – ISO 22000 (HACCP) Gıda GüvenliÄŸi Yönetim Sistemi