Yazarlar : | Canan HECER, Mustafa TAYAR |
Türü : | Ziraat ve Gıda |
Sayfa Sayısı : | 317 |
Baskı Sayısı : | 1. Baskı |
Baskı Yılı : | Şubat 2015 |
Ebatları : | 16,5 x 23,5 cm |
ISBN : | 978-605-9929-22-6 |
Bu kitap Kültür ve Truzim Bakanlığı tarafından alınan izinle telif hakları yönetmenliğine uygun olarak basılmıştır. Basım ve dağıtım hakları Dora Yayıncılığa aittir.
Beslenme insanlık tarihi kadar eski bir bilinçtir. Bilgisi ve bilimi ise yüzyıllardır güncelliÄŸini hiç kaybetmeyecek ÅŸekilde kendisini yenilemektedir. Beslenmenin insanlık için bu kadar önemli bir konu olmasıyla besin teknolojisi, besin analizleri ve bu konuda yapılan araÅŸtırmalar, incelemeler ön plana çıkmaktadır. Günümüzde tüketici anlayışının deÄŸiÅŸmesi, gıda terörü ile ilgili bilginin ve farkındalığın artması, saÄŸlıklı beslenme yönünde bir tutum oluÅŸması gıda analizlerinin de önemini arttırmaktadır.
Bilgi, bilinç ve farkında!ık çağı içindeyiz... Teknolojinin bize sunduÄŸu nimetlerden birisi de her türlü bilgiye ve habere kolayca ulaÅŸabilmemizdir. Bu sebeple insanlık gıda ve saÄŸlığını ilgilendiren konularda daha dikkatli, hassas çünkü daha fazla bilgisi var. Öte yandan, diÄŸer sektörlerde olduÄŸu gibi gıda sektöründe de firmalar kalite çıtasını yükseltmek ve rekabette eleÄŸin üstünde kalmamak adına daha kontrollü üretim saÄŸlama çabası içindedir. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduÄŸunda gıdanın analizi rutin ve çok gereklidir.
Elinizde tuttuÄŸunuz "Gıda Analizleri" kitabının amacı da budur... Gıda sektöründe kalite kontrol birimlerinde, laboratuvarlarda çalışanların, bu alanda üniversite eÄŸitimi alanların ve akademisyenlerin gıdaların analizinde kullanacağı yöntemleri yenilenmiÅŸ ve gözden geçirilmiÅŸ ÅŸekliyle tekrar bir kapak altında toplamaya çalıştık. Rutin laboratuvar tekniklerinde baÅŸvurulan bilgileri bir araya getirdik. Samuel Johnson'in; "Bilgi, iki çeÅŸittir; bir konuyu bilmek, o konuyu nereden öÄŸreneceÄŸini bilmek." sözünden yola çıkarak, gıda analizleri konusunda bilginin öÄŸrenebilineceÄŸi bir kaynak oluÅŸturduk. (Önsözden)
Konu Başlıkları
Gıda Maddelerine Yapılan Bazı Temel Kimyasal Analizler
Süt ve Süt Ürünlerinin Analizleri
Ä°çme ve Kullanma Suları Analizleri
Yemeklik YaÄŸlar ve Analizleri
Et ve Et Ürünleri Analizleri
Un ve Unlu Mamullerdeki Analizler
Konserve Analizleri
Alkolsüz Ä°çeceklerin Analizleri
Alkollü Ä°çeceklerin Analizleri
Bal Analizleri
Mikrobiyolojik Analizler