Yazarlar : | Serkan GÜRLÜK |
Türü : | Ziraat ve Gıda |
Sayfa Sayısı : | 232 |
Baskı Sayısı : | 1 |
Baskı Yılı : | Ekim 2022 |
Ebatları : | 16*23,5 |
ISBN : | 9786052474204 |
Bu kitap Kültür ve Truzim Bakanlığı tarafından alınan izinle telif hakları yönetmenliğine uygun olarak basılmıştır. Basım ve dağıtım hakları Dora Yayıncılığa aittir.
Gıda politikası ve kapsamı
Gıdaların Bilimi
Gıda piyasası sisteminin işleyişi
Gıda güvenliği
Gıda hijyeni (Emniyeti)ve etik bakış açısı
Küresel gıda politikası indeksi
Türkiye’de gıda politikaları
Küresel gıda politikaları göstergeleri
Ekolojik tarım bitkisel ve hayvansal üretimden oluşmakta ve bu iki üretim dalı ekolojik tarımda birbiri...
Beslenme insanlık tarihi kadar eski bir bilinçtir. Bilgisi ve bilimi ise yüzyıllardır güncelliği...
Yumurta: Yumurta Çeşitleri ve Bileşimi, Yumurtanın Oluşumu
Yumurtanın Fiziksel Özellikleri
Kızartma İşlemi
Kızartma İşlemi Sırasında ve Sonrasında Yağda, Üründe Meydana Gelen Deği�...
Sitoloji (Hücre Bilim
Histoloji (Doku Bilimi
Organografi (Organ Bilimi
Bitkilerin Sınıfla...
Yüksek Okul Öğrencileri Teknisyenler ve Teknikerler İçin
Dahili ve Paraziter Koyun Ke&ccedi...
• Kalite Kontrol Uygulamasında Genel İlkeler: Gıdanın Tanımı, Gıdalarda Kalite Kontrolün Kısa Tarih...
BADEMİN ORİJİN VE SİSTEMATİĞİ
BADEM ÜRETİMİ VE TİCARETİ
BADEMİN BESİN DEĞERİ VE FAY...
1.Toplu beslenme endüstrisi
2.Beslenme ilkeleri
3.Mutfak planlama
4.Mutfak ekipmanları
Gıda Maddelerinden Örnek Alma, Saklama ve Analize Hazırlama
Gıdalarda Nem ve Kuru Madde Tayini
...
Hazır Yemek Endüstrisi
Beslenme İlkeleri
Menü Planlama
Mutfak Planlama
Ekipma...
1. Dünya Ve Türkiye Tarımında İş Sağlığı ve Güvenliği
2.Tarım Sektöründe İ...
1. Güvenliğin Değişen Anlamı Ve Tanım Sorunu
2.Çevresel Güvenlik
3. Ekolojik G&uu...
1.Hücrede Yağ Asitlerinin Oluşumu
2.Gliserin Biyosentezi
3.Trigliserit Biyosentezi
4.Yağ...
1.Koyun yetiştirmenin tarihçesi ve gelişimi
2.Dünya ve Türkiye’de koyun yetiştiricil...
1.Laboratuvar güvenliği ve hijyeni
2.Temel laboratuvar aletleri ve kavramları
3. Laboratuvarda K...
LİTERATÜR BİLDİRİŞLERİ
MATERYAL ve YÖNTEM
ARAŞTIRMA BULGULARI
- Laboratuarda hazırlanan çözeltiler, yapılan analizler ve temel laboratuar kuralları çalışan...
1.Mikrobiyolojinin gelişimi
• Mikroorganizmaların isimlendirilmesi, Mikroorganizmaların sınıflandır...
• Beslenme ve Sağlık: Beslenme Bilimi, Beslenme biliminin gelişmesi, Tanımlar, Gıda, Beslenme, Köt&uum...
• İpekböcekçiliğinin Tarihsel Gelişimi
• İpekböcekçiliğinin Ekonomik &Oum...
• Gıda Bilimi: Gıda, Gıda Teknolojisi, Gıda Kimyası, Gıdaların Organizmadaki Fonksiyonları, Besin Ö...
...
Ekolojik tarım bitkisel ve hayvansal üretimden oluşmakta ve bu iki üretim dalı ekolojik tarımda birbiri...
Beslenme insanlık tarihi kadar eski bir bilinçtir. Bilgisi ve bilimi ise yüzyıllardır güncelliği...
Yumurta: Yumurta Çeşitleri ve Bileşimi, Yumurtanın Oluşumu
Yumurtanın Fiziksel Özellikleri
Kızartma İşlemi
Kızartma İşlemi Sırasında ve Sonrasında Yağda, Üründe Meydana Gelen Deği�...
Sitoloji (Hücre Bilim
Histoloji (Doku Bilimi
Organografi (Organ Bilimi
Bitkilerin Sınıfla...
Yüksek Okul Öğrencileri Teknisyenler ve Teknikerler İçin
Dahili ve Paraziter Koyun Ke&ccedi...
• Kalite Kontrol Uygulamasında Genel İlkeler: Gıdanın Tanımı, Gıdalarda Kalite Kontrolün Kısa Tarih...
BADEMİN ORİJİN VE SİSTEMATİĞİ
BADEM ÜRETİMİ VE TİCARETİ
BADEMİN BESİN DEĞERİ VE FAY...
1.Toplu beslenme endüstrisi
2.Beslenme ilkeleri
3.Mutfak planlama
4.Mutfak ekipmanları
Gıda Maddelerinden Örnek Alma, Saklama ve Analize Hazırlama
Gıdalarda Nem ve Kuru Madde Tayini
...
Hazır Yemek Endüstrisi
Beslenme İlkeleri
Menü Planlama
Mutfak Planlama
Ekipma...
1. Dünya Ve Türkiye Tarımında İş Sağlığı ve Güvenliği
2.Tarım Sektöründe İ...
1. Güvenliğin Değişen Anlamı Ve Tanım Sorunu
2.Çevresel Güvenlik
3. Ekolojik G&uu...
1.Hücrede Yağ Asitlerinin Oluşumu
2.Gliserin Biyosentezi
3.Trigliserit Biyosentezi
4.Yağ...
1.Koyun yetiştirmenin tarihçesi ve gelişimi
2.Dünya ve Türkiye’de koyun yetiştiricil...
1.Laboratuvar güvenliği ve hijyeni
2.Temel laboratuvar aletleri ve kavramları
3. Laboratuvarda K...
LİTERATÜR BİLDİRİŞLERİ
MATERYAL ve YÖNTEM
ARAŞTIRMA BULGULARI
- Laboratuarda hazırlanan çözeltiler, yapılan analizler ve temel laboratuar kuralları çalışan...
1.Mikrobiyolojinin gelişimi
• Mikroorganizmaların isimlendirilmesi, Mikroorganizmaların sınıflandır...
• Beslenme ve Sağlık: Beslenme Bilimi, Beslenme biliminin gelişmesi, Tanımlar, Gıda, Beslenme, Köt&uum...
• İpekböcekçiliğinin Tarihsel Gelişimi
• İpekböcekçiliğinin Ekonomik &Oum...
• Gıda Bilimi: Gıda, Gıda Teknolojisi, Gıda Kimyası, Gıdaların Organizmadaki Fonksiyonları, Besin Ö...
...
Yeni Çıkan Kitaplarımızdan Haberdar Olun