Yazarlar : | Mustafa TAYAR, Ender YARSAN |
Türü : | Veterinerlik |
Sayfa Sayısı : | 600 |
Baskı Sayısı : | 1 |
Baskı Yılı : | Mart 2014 |
Ebatları : | 16,5 x 23,5 |
ISBN : | 978-605-4798-63-6 |
Bu kitap Kültür ve Truzim Bakanlığı tarafından alınan izinle telif hakları yönetmenliğine uygun olarak basılmıştır. Basım ve dağıtım hakları Dora Yayıncılığa aittir.
Bütün bu deÄŸerlendirmeleri gözönünde bulundurarak multidisipliner bir yaklaşımla kaleme aldığımız bu eserde “Veteriner Halk SaÄŸlığı” yaklaşımı çok yönlü olarak ele alınmıştır. Eser; Halk SaÄŸlığı, Hijyen Sanitasyon, Çiftlikten Sofraya Gıda GüvenliÄŸi, Gıda Kaynaklı Tehlikeler, Veteriner Ä°laç Kalıntıları ve Halk SaÄŸlığı, Zoonoz Hastalıklar, Personel Hijyeni, Temizlik ve Dezenfeksiyon, Gıda Ä°ÅŸyerlerinde Hijyen Sanitasyon Kuralları, HaÅŸere Kontrolü, Gıda GüvenliÄŸi Sistemleri, Gıda Katkı Maddeleri ve Halk SaÄŸlığı, Çevre ve Halk SaÄŸlığı, Gıda Kalite ve Kalite Yönetim Sistemleri baÅŸlıklarından oluÅŸacak ÅŸekilde sunulmuÅŸtur. Konuları itibariyle “Veteriner Halk SaÄŸlığı” kavramını en etraflı ÅŸekilde kapsayacak; ulusal ve uluslararası yaklaşımları ortaya koyacak nitelikte bilgiler verilmiÅŸtir.