Yazarlar : | Mustafa TAYAR, Artun YIBAR |
Türü : | Veterinerlik |
Sayfa Sayısı : | 348 |
Baskı Sayısı : | 1. Baskı |
Baskı Yılı : | Mart 2013 |
Ebatları : | 16,5 x 23,5 cm |
ISBN : | 978-605-4485-75-8 |
Bu kitap Kültür ve Truzim Bakanlığı tarafından alınan izinle telif hakları yönetmenliğine uygun olarak basılmıştır. Basım ve dağıtım hakları Dora Yayıncılığa aittir.
Türkiye Et Endüstrisi: Türkiye'de Kırmızı Et Sanayi, Mezbaha ÇeÅŸitleri, Nakil Sırasında Hayvan Refahı, Et ve Et Ürünleri Atıkları, Çevre KirliliÄŸi ve Mezbahalar
Et Muayenesi: Et Muayenesinin Tarihçesi, Amaçları, Etlere El Koyma, Kesim Ä°ÅŸlemleri, Yüzüm, Gövde Etler ile Ä°lgili Tanımlar
Sığırlarda Sistematik Et Muayenesi: Organ Muayenesi, Hemal Lenf DüÄŸümü, Etlerin Damgalanması, DondurulmuÅŸ ve SoÄŸutulmuÅŸ Etlerin Muayenesi
Et Muayenesi Yönünden Önemli Fizyolojik ve Patolojik DeÄŸiÅŸiklikler: AteÅŸ, Septisemi, Toksemi, Piyemi, Pigmentasyon, Melanoz, Nekroz, Gangren, Anemi, Üremi, Tümörler
Et Muayenesi Yönünden Önemli Hastalıklar: Zoonoz, Tüberküloz, Tularemi, Yanıkara, Åžap, Salmonelloz
Et Muayenesi Yönünden Önemli Paraziter Hastalıklar
Kanatlı Hijyeni ve Et Muayenesi: Kesim İşlemleri, Asım İşlemi, Dondurma, Soğuk ve Donmuş Muhafaza
Et Muayenesi Yönünden Önemli Kanatlı Hastalıkları
En Endüstrisinde Kalite Yönetimi
Et Endüstrisinde Temizlik ve Dezenfeksiyon