Kitaplar
/ Ziraat ve Gıda
İpekböcekçiliği

İpekböcekçiliği

Yazarları :
Türü :
Ziraat ve Gıda
Sayfa Sayısı :
150
Baskı Sayısı :
1. Baskı
Baskı Yılı :
Ocak 2011
Ebatları :
16x23.5
ISBN :
9786054118984
Fiyatı :
25.00 TL

Kitabın Tanıtım Yazısı

·      İpekböcekçiliğinin Tarihsel Gelişimi

·      İpekböcekçiliğinin Ekonomik Önemi, Üretim ve Tüketim: Genel Durum, Türkiye Yaş Koza ve Ham İpek Üretimi, Tüketimi, Dış Ticaret, Koza Üretiminin Başlıca Düşüş Nedenleri, İpekböcekçiliğinin Dünyadaki Durumu

·      İpekböceğinin Biyolojisi: İpekböceğinin Zoolojik Sistemdeki Yeri, İpekböceği ve İpekböcekleri Çeşitleri, Hayat Sirkülasyonu, İpekböceğinin Anatomi ve Fizyolojisi

·      İpekböceği Genetiği ve Islahı: İpekböceğinde Bazı Önemli Genetik Özellikler, Karakterler ve Heterosis, Saf Yetiştirme ve Seleksiyon

·      İpekböceği Yetiştirme Teknikleri: İpekböcekçiliğinde Yetiştirme Sonuçlarını Etkileyen Temel Faktörler, İpekböceği Yumurtalarının Kuluçkası ve İnficar, Bakım-Besleme Hazırlıkları

·      İpekböceğinin Gelişimi: İpekböceği Gelişimine ve Koza Verimine Etki Eden Çevre Faktörleri, Sıcaklığın Etkisi, Nemin Etkisi, Havalandırma Etkisi, Işıklandırmanın Etkisi, Yatak Temizleme

·      İpekböceklerinde Bakım ve Besleme

·      Askı ve Koza Hasadı

·      İpekböceği Yumurta Üretimi

·      İpekböceği Hastalıkları ve Zararları

Dut Yetiştiriciliği