Kitaplar
/ Ziraat ve Gıda
Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Mikrobiyolojisi

Yazarları :
Türü :
Veterinerlik - Ziraat ve Gıda
Sayfa Sayısı :
264
Baskı Sayısı :
4. Baskı
Baskı Yılı :
Ekim 2015
Ebatları :
16.5 x 23.5
ISBN :
9786059929677
Fiyatı :
28.00 TL

Kitabın Tanıtım Yazısı

- Mikrobiyolojinin gelişimi, Mikroorganizmaların isimlendirilmesi, Mikroorganizmaların sınıflandırılması
- Mikroorganizmaların canlılar alemindeki yeri: Protozoonlar, Algler, Virüsler, Küfler (Mantarlar), Mayalar, Bakteriler
- Mikroorganizmaların üremeleri üzerine etkili olan faktörler:
- Mikroorganizmaların bulaşma kaynakları, Mikrobiyolojik kontrol yöntemleri
- Gıdaların mikrobiyolojik özellikleri, Bakteriyel gıda zehirlenmeleri
- Mikrobiyoloji laboratuvarları: Mikrobiyoloji laboratuvarı genel çalışma kuralları, Cam malzemenin mikrobiyolojik analiz için hazırlanması, Sterilizasyon, Mikrobiyolojik analizler, Mikrobiyolojik analiz için örnek alınması, Mikroorganizmaların üretilmeleri, İnkübasyon, Bakterilerin sayım yöntemleri, Mikroorganizmaların tek olarak izole edilmesi, Bakterilerin identifikasyonu, Mikrobiyolojik kontrol sonuçlarının değerlendirilmesi, Mikroskop ve kullanımı
Mikroskop çeşitleri, Boyama yöntemleri